Witam,
cieszę się,że temat wzbudził zainteresowanie,może coś z tego powstanie.Przejrzałem jeszcze raz informacje na temat programu F4 Glass i doszedłem do wniosku,że ten program może być przydatny do realizacji dwóch rodzajów projektów."Add one or more displays (multi monitor or networked PC’s) and show all the instruments on separate displays.This solution is also perfect for cockpit builders. Drive several small LCD panel displays and have F4 Glass run instruments on them."Jeśli dobrze rozumiem to można realizować wskaźniki kokpitu na dodatkowych monitorach (lub pc) oraz na panelach LCD.To pierwsze zastosowanie realizuje wyświetlanie wskaźników kokpitu na innym monitorze,ale nie ma interakcji.W drugim zastosowaniu jest to samo tylko rozłożone na kilka wyświetlaczy typu LCD.Prawdopodobnie nie ma problemu gdy podłączymy dodatkowy pc,który będzie pracował jako slave wyświetlając wskaźniki.Mnie interesuje jak sterować tym programem zew.mały LCD.Sterowanie wyświetlacza LCD można rozwiązać biorąc aplikację z katalogu,gorzej z komunikacją z pc,tutaj jest potrzebny program obsługujący wskaźnik po styku np.USB.
Rozwiązanie z Touch Buddy ma zaletę polegającą na tym,że jest interaktywny.
Przy okazji mam pytanie do Fiero_185th VFS, jaki proram realizuje rozwiązanie z Touch Buddy ?
Pytanie do Flankera czy chcesz stosować program F4 Glass ,a jeśli tak to na czym będą wyświetlane wskaźniki czy na oddzielnym pc czy na dodatkowym monitorze podpiętym do pc?Na MFD można wyświetlić tylko mapę.
Co do uwagi BigMac to przydałby się informatyk z znajomością hardware na naszym forum,ponieważ większość zagadnień związana z budową kokpitu dotyczy i softu i hardware.Jeszcze jedna uwaga dotycząca budowy prostych i tanich kokpitów.Do pewnego momentu można stosować MJoya,ale gdy chcemy coś wyświetlić to niestety trzeba zastosować dodatkowe rozwiązania.Myślę,że w tym wątku od czasu do czasu ktoś z forum coś dopisze i może za jakiś czas będziemy także mogli pochwalić się swoimi rozwiązaniami
pozdrawiam