Ciąg dalszy rozmowy z wątku
Strona - reaktywacja? (http://www.il2forum.pl/index.php?topic=8435.msg125154#new) , oraz rozwinięcie tematu rozpoczętego przez Razorblade'a
Zanim zasiądziesz za sterami myśliwca ... (darmowe samoloty szkolne do FS) (http://www.il2forum.pl/index.php/topic,8448.0.html)Wybaczcie braki merytoryczne, oraz stylistyczne, jest to moja pierwsza recenzja w życiu
North American P51D Mustang (wersja 'cywilna')Załoga: 1 (pilot)
Rozpiętość skrzydeł: 37 stóp
Długość: 32 stopy, 2 cale
Masa startowa max.: 11,600 lb.
Silnik: Packard Merlin V-1650-7
Prędkość max.: 437 mph
Zasięg: 950 mil (bez dodatkowych zbiorników)
Pułap praktyczny: 41,900 stóp
Prędkość wznoszenia: 3,475 stóp/minutę
(tak, wiem, jednostki imperialne, ale nie mam w tej chwili innych danych pod ręką)
Amerykański jednosilnikowy myśliwiec okresu II wojny światowej zaprojektowany na zlecenie RAF-u, produkowany w zakładach North American Aviation (NAA) w Stanach Zjednoczonych (zakłady w Kalifornii i Teksasie) oraz w znacznie mniejszej liczbie przez Commonwealth Aircraft Corporation w Australii. Używany był przez USA i ich sojuszników zarówno podczas II wojny światowej jak i wojny koreańskiej (jako samolot szturmowy). Udana konstrukcja z 1940 roku sprawiła, że ostatni projekt samolotu bojowego opartego na P-51 zamknięto dopiero w 1986 roku kończąc tym samym 46 lat rozwoju jednej konstrukcji. Obecnie wiele z tych maszyn znajduje się w rękach prywatnych. Latają one podczas pokazów i zawodów sportowych. Ogółem wyprodukowano 15 000 - 16 000 Mustangów. (źródło: Wikipedia)
P-51 D: www.sim-outhouse.com/index.php?loc=downloads&page=info&FileID=8128www.avsim.net – nazwa pliku: p51dver2.zip
Dodatkowe malowania:
www.sim-outhouse.com/index.php?lloc=downloads&loc=downloads&page=downloads&FileUploadName=Bomber_12thDodatek zawiera samolot P-51 D autorstwa Warwicka Cartera w wersji cywilnej (zmieniony układ zegarów, brak celownika oraz uzbrojenia). Dodatkowo są dostępne podwieszane zbiorniki paliwa, co ciekawe i niezbyt częste w darmowych samolotach, są one opcjonalne.
1.Exterior.Model samolotu jest wykonany bardzo dobrze, w widoku zewnętrznym jest widoczny pilot. Odwzorowane są wszystkie podstawowe animacje samolotu, chowanie podwozia, klapy, otwierana owiewka. Dodatkowym smaczkiem jest duża ilość fotorealistycznych malowań dostępnych dla tego modelu, co (wg mnie) potęguje wrażenia wizualne.
2.Kokpit.Kabina jest wykonana znakomicie. VC jest w pełni klikalny, myszą można m.in. otworzyć/zamknąć owiewkę, a nawet uruchomić silnik! (do pakietu jest dołączona checklista w postaci pliku txt).
Zegary są wykonane w technice 3d, co wg mnie dodaje im płynności.
Niestety nie mogę wiele powiedzieć o współpracy dodatku z TrackIR, jako, że nie posiadam tego urządzenia.
3.Panel 2d.O panelu 2d wiele powiedzieć nie można, jako, że go nie ma. Co więcej w modelu jest użyty specjalny gauge, który całkowicie usuwa panel 2d, dzięki czemu jego brak nie przeszkadza w trakcie przełączania widoków.
Wg mnie brak panelu 2d, nie jest minusem, wręcz przeciwnie, jakość VC jest tak wysoka, że nie ma sensu z niego wysiadać

.
4.Model lotu.O mnie można powiedzieć, że jestem niedzielnym pilotem

, ale wrażenia z prowadzenia symulowanej maszyny są niesamowite. Jak na FS9 jest to dosć wymagająca maszyna, w trakcie akrobacji można łatwo doprowadzić do utraty panowania nad samolotem.
Jest to jedna z maszyn która często gości na moim wirtualnym niebie.
Nie jestem wielkim fanem 'konika', wręcz przeciwnie, wolę europejskie maszyny (z przewagą tych od herbatników

), ale ten Mustang w w mojej prywatnej dziesięciopunktowej skali zasługuje na solidną dziewiątkę z dużym plusem.