Witam. Jestem tutaj nowy i mam dwa pytanka do doświadczonych pilotów. Z góry zaznaczam, że piszę tutaj o zwykłym Ił2 - Sturmovik (nie FB, czy innym dodatku). Przede wszystkim chciałem się spytać, czy istnieje możliwość, żeby w trakcie misji wylądować na lotnisku i na szybko uzupełnić paliwo i amunicję? Czasami zdarza się, że walka toczy się na małych pułapach blisko lotnisk. Gdy nagle kończy mi się amunicja, a powietrzu nadal lata 5-6 szkopów, cholera mnie strzela. Mogę tylko latać wokół nich i ściągać ich ogień odblokowując innych, jeszcze uzbrojonych. Gra na nieskończonej amunicji i paliwie mnie nie interesuje - to nie Star Warsy

Drugie pytanie to bardziej problem. Przy graniu niektórymi niemieckimi samolotami (chyba ME) krzyżyk celownika nie mieści mi się w przedniej szybce. Jest za bardzo na lewo. Przy szybkich skrętach w lewo "wysuwa się" na środek, ale przy zwykłym, poziomym locie znika. Chciałem się spytać, czy to tak ma być, czy też jest to błąd programistów, który można naprawić zwykłym pathem. Z góry dzięki za wszelką pomoc.