nie stresuj sie - nie po to mam mgr inz informatyki przed nazwiskiem abys mi to tlumaczyl
Gratuluje tytułu, zrób sobie koszulkę

(ironia). Ja znam masę informatyków, niektórzy z nich to mgr inż, szkoda tylko że kompa nie potrafią sami sobie naprawić, nie wspominając już o znajomości jego podstaw...ale szyk jesteś informatykiem - oni też

. Gdybyś był elektronikiem to może bym więcej nie pisał, a tak zaryzykuję (ironia).
Wiesz co różnica między nami jest taka że ja posiłkuję się skromnym bo skromnym doświadczeniem a Ty zasłaniasz się papierem.
jak czesto to robisz i jak czesto zastanawiasz sie czemu memtest wywala tyle bledow na nowych pamieciach ?
po drugie mialem kingmaxy bga 2*256 - teraz mam geile 2*512 - na tej samej plycie (abit nf7s v2) BGA mialy temperature o 8stC mniejsza - mimo ze i latency i MHz mialy takie same (ale to pewnie przez to ze kingmaxy mialy
Oczywiście że dotykam, robię to ja i miliony innych osób którzy zajmują się, zajmowali OC. Podstawowy test na to żeby sprawdzić ich warunki pracy, mówiąc wprost czy nie mają za ciepło. Z ciekawości jak kupujesz w sklepie kość to oczywiście wiesz ze nikt jej nie macał?
Gratuluje temperatury, mam nadzieję że za każdym razem miałeś te same warunki zarówno panujące w wewnątrz kompa jak i na zewnątrz? Tak z ciekawości te 8 stopnii to zmierzyłeś czym? patrzałeś na ten termometr poglądowy na Geilu czy może miałeś jakiś laserowy miernik?
Co do memtesta i macania pamięci raczej nie zauważyłem żeby to jakoś negatywnie wpłyneło na ich dziłanie tudzież na błędy, podobnie na wspomnianym Radeonie. IMHO jeżeli krzem jest uszkodzony to mogę macać go dobólowo bo to i tak nie ma znaczenia. Z resztą i tak jest jeszcze obudowany więc tylko trzepnięcie go z młotka albo spalenie prądem może mu krzywdę zrobić. A co myslisz o szlifowaniu np. GPU?
Geile rewelacja, tylko jeden drugiemu nie równy. porównując serię value to pewnie wiesz ze są na różnych kościach, począwszy od hynixa d43, kończąc na BH5 UTT, oczytwiście Ty jako mgr informatyk umiesz to zdiagnozować bez ściągania radiatora porównując je do Geili ONE które bywały na TCCD jesteś mi w stanie zagwarantować że każda z tych pamięci bedzie się kręcić tak samo? Więc mówiąc krótko firma Geil jak każda inna firma sprzedaje różne układy pod swoim szyldem i dwie identyczne pamięci wcale nie muszą chodzić tak samo.
Wiesz co? to tak jakbym polecał każdemu Kingstone'y wszystkie rewelacyjne tylko szkoda ze te najtańsze są na kościach remarkowanych.
Pozatym z tego co wiem to przy pamieciach markowych bez mieszania ich z innymi markami NIGDY nie bylo problemow z kompatybilnoscia
Ciekawa teoria, to ja mówię że jak kupisz Dual Kit to nie będziesz miał problemów a 128bitowa praca nie jest możliwa na dwóch różnych kościach o zgrozo nie takich samyczy czyli 333 i 400 w dodatku róznych firm.
Wiesz co rzuciłeś mnie na kolana...widzę że znasz się na rzeczy, jesteś pr0, a ja zbłądziłem i tylko piszę bzdury bo trzaskam statystyki na forum. Następnym razem jak będę szukał gratów do kompa a zwłaszcza pamięci to się uśmiechnę do Ciebie...rotfl.
Tymczasem kończę tą jałową dyskusję.