Autor Wątek: Problem z bombowcami na serwie  (Przeczytany 2060 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Artur Rzepka

• Gość
Problem z bombowcami na serwie
« dnia: Kwietnia 10, 2006, 15:11:47 »
Mam problem. Zaczął być on od wczoraj ale zaczyna być denerwujący a dzieje się to wszystko grając w ubi.com na serwerze: "Check Your Six ! 2006 (v. 2.04)". Próbuje wystartować B-17 wszystko idzie oki do póki... do puty nie przekrocze 80km/h. Wtedy samolot zaczyna wariować i skręca gwałtownie w prawo. Stery nic nie dają, blokowanie kółka też. Dziwne gdyż jak ostatnio grałem na jakimś tam serwie to wszystko chodziło oki. Proszę o pomoc! :005:

P.S.: Ten problem nie dotyczy tylko B-17 ale też He-111...

Pogo

• Gość
Odp: Problem z bombowcami na serwie
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 10, 2006, 17:02:03 »
Na HL też miałem taką sytuację mianowicie nie mogłem obsługiwać całego samolotu "B24" !!!
Miałem taką teorię że to załoga kaput ale .... ???
To chyba jakiś błąd w samej grze a nie wina serveru .

Artur Rzepka

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 10, 2006, 18:17:03 »
aha, tak wogóle to się pomyliłem bo samolot skręca w lewo. Jak nikt nie będzie wiedział, jak to naprawić to chyba zainstaluje jeszcze raz oby dwie gry... a tak wogóle to dziwne zachowanie...

Offline Marcinos

• *
  • Kierowca bombowca
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 10, 2006, 18:19:10 »
Niestety tak już jest w bombowcach AI  :005:
Przy starcie skręcają w lewo przez cały pas i prawie nie da się ich utrzymać. Tak samo z klapami: nie wolno używać Landing flaps bo samolot skacze do góry a potem spada jak kamień.
Na HL też miałem taką sytuację mianowicie nie mogłem obsługiwać całego samolotu "B24" !!!
Miałem taką teorię że to załoga kaput ale .... ???
To chyba jakiś błąd w samej grze a nie wina serveru .
Aby polatać samolotem AI najpierw trzeba wybrać "zwykły" samolot i uruchomić w nim silnik, potem dopiero można się zabrać za resztę.
Fighter pilots make movies, bomber pilots make history, but everything depends on mechanics.

Artur Rzepka

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 10, 2006, 19:58:43 »
hmm... no to jeżeli to normalka, to zaczynam się zastanawiać na przypadkiem, jak grałem na innym serwie, że B-17 sunął po pasie startowym prosto jak strzała...

BamSey

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 11, 2006, 16:07:50 »
A może macie poprostu problem z automatycznymi klapami? Chowają się zdaje się po przekroczeniu właśnie 80km/h i tak samo wysuwają kiedy zwolni sie do tej prędkości. Spróbujcie tez zróżnicować moc w silnikach i dajcie wiecej do tych na lewym skrzydle.

Ps. Nie latałem ale zgaduje. Jak nie trafiłem to sorka:)

Artur Rzepka

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 11, 2006, 18:17:51 »
Już wiem co trzeba było zrobić ( u mnie zadziałało). Jakby ktoś miał też takie problemy- po prostu wybieramy iła 2 ( u mnie to akurat ten problem był na wszystkich bombowcach) i przy starcie nie tylko pracujemy statecznikiem pionowym ,ale też lotkami w skrzydłach. Startujesz tak kilka razy i jest oki. Wreszcie skończyła się ta historia bo to nie jest śmieszne jak ci w pewnym momencie samolot gwałtownie skręca w lewo i nic nie da się zrobić...