Moje zdanie jest podobne - proponowałbym taką opcję, która może mieć szansę powodzenia:
Wstawienie do LO 1.2 Polski jako dodatkowego państwa z nastepującym sprzętem:
MiG-29A - flyable
MiG-29G - flyable
Su-22 - AI
F-16 - AI
An-26 - AI
C-130 - AI
Mi-24 - AI
Mi-8 - AI
Zestaw skinów nastepujący:
1. Ponieważ mało realne jest wstawienie wszystkich polskich skinów MiG-ów jak to jest w PL-MOD2 to proponowałbym wstawienie trzech rodzajów malowania dla MiG-29A:
- stare (w końcu LO odtwarza początek lat 90-tych)
- 1 plm
- 1 elt
Za wyjatkiem pierwszego skiny są zrobione (wystarczy usunąć numer i dać czerwony generowany - zresztą mogły by być tylko dwa - to nieco starsze jak w 1plm i nowsze dla maszyn poremontowych)
Natomiast dla MiG-29G - uniwersalne malowanie dla 41 elt (też z sumie gotowe - wystarczy wybrać jeden "reprezentatywny samolot" i usunąć numery), pewnie realne byłoby stworzenie numeru czterocyfrowego. czerwonego gdzie pierwsze dwie cyfry to 41.
2. Dla Su-22M4 (Su-17M4) - trzy skiny dla 7,8 i 40 elt - dwa są gotowe, a wykonanie trzeciego to sprawa szybka i prosta.
3. Dla F-16 trzy skiny dla 3,6 i 10 elt - są gotowe
4. Dla C-130 - skin jest gotowy
5. Odrębna sprawa to AN-26, ponieważ ma ten sam skin co An-30, ale można iść na kompromis i na defaultowym dać generowane szachownice.
6. Dwa skiny dla Mi-24 i dwa lub trzy dla Mi-8 - też są gotowe.
Wstawienie zestawu wojsk lądowych, OPL i MW - w sumie tylko zmiany w MEInit, bo można wykorzystać tak jak w PL-MOD to co jest w LO (chyba, że LOFC 1.2 dodaje coś co pasuje dla Polski to wtedy można też jeszcze dodać jakieś obiekty).
Ponieważ modyfikacje te nie wymagałyby większych zmian w programie (samoloty są już w LO - tylko kwestia przydzielenia im skinów, skiny praktycznie gotowe), no tylko stworzenia generowanych numerów i szachownic, ale przy dostępie do odpowiednich programów to pewnie żaden problem. Dodatkowe numery dla państw przecież są bo nie wykorzystali tych planowanych dla Iraku, Iranu, Włoch i Grecji.
Taka opcja może miała by jakąś szansę powodzenia. Można spróbować ich przekonać, że jest wielu polskich potencjalnych użytkowników ich płatnego w końcu dodatku 1.2 itp. ble, ble, ble ... można oczywiście przesłać PL-MOD2 itd.
Takie jest moje zdanie na temat poruszony w tym wątku - szanse to może z 10%, ale pewnie warto spróbować.
PS. No tak jeszcze jedna sprawa - trzeba by zrobić polskie medale, stopnie, znaki jednostek oraz flagę tak jak to jest w LO z zachowaniem tego kanału Alfa czy jak to tam jest zwane - nie znam się na tym, ale może znajdzie się ktoś kto to odpowiednio poprawi.