Witam . Prace nad przepustnicą ruszyły. Dziś wstępnie przymierzyłem elementy osi i jej mocowania na podstawie. Jak na razie pasuje. Miałem problem z tym jak zamocować dźwignię przepustnicy do jej osi. Problem rozwiązałem przy pomocy plastikowej tulejki (to ten biały element na zdjęciach) będącej w moim starym Logitechu elementem łączącym sprężyne centrującą z lewarem joya. Tulejka jest na osi , a na tulejką będzie założona dźwignia. Jak na razie jestem dobrej myśli

Cały czas się jednak zastanawiam (pomimo przekonywań Boczka) nad przełożeniem na drodze oś - potencjometr. Tak sobie myślę , że skoro u Ciebie twoje rozwiązanie działa precyzyjnie, choć nie wykorzystujesz całego zakresu pota 100KO , to u mnie jeśli włożę przekładnie i wykorzystam całą jego powierzchnię to powinno być lepiej niż super bo teoretycznie mój sygnał będzie dokładniejszy. Oj czuję , ze musze to sprawdzić

Co do potencjometru, to jest u mnie mocowany do osi za pomocą małej śrubki. Chcę w ten sposób ułatwić sobie w przyszłości jego wymianę. Mam tez pytanie, czy po ukończeniu pracy i podłączeniu wszystkiego używać profilera do Logitecha( do ustawienia funkcji nowej przepustnicy), czy może lepiej nie

A teraz zdjęcia ( jeśli czegoś nie pomyliłem to powinny być pod spodem O0 )

: Grudzień 14, 2005, 21:52:06
Wien Wiem , zdjęcia sa za duże. Sorka. Następnym razem się poprawię ( to był mó j pierwszy )