Witam
Parę miesięcy temu rozpocząłem tworzenie własnego kokpitu do DCS: BlackShark przy użyciu OpenCockpits.
Poniżej przykładowe zdjęcia panelu "Weapon Panel":
Pierwsza wersja zgodna z oryginałem:

Zdecydowałem się na wykonanie panelu w wersji angielskojęzycznej oraz otworami spasowanymi pod zakupione przełączniki:

Informacje na temat powyższego panelu:
Wykonany został z czarnego laminatu gr. 0,8mm, grawerowane powierzchnie są koloru białego i umożliwiają podświetlenie.
Laminat został zamocowany na plexi gr.3mm. Plexi pomalowana na kolor czarny.
Przyciski składają się podobnie jak panel z tych dwóch warstw.
Przedmiotem sprzedaży jest wykonanie (wycinanie i grawerowanie laserowe) dowolnego panelu w materiałach:
- laminat gr. 0,8mm lub 1,6mm
- plexi bezbarwna 3mm lub 5mm
lub sklejka, hdf, mdf maksymalna grubość 6mm
Projekty paneli należy przesyłać w formatach wektorowych: PLT,DXF, SVG, AI, CDR, EPS itp.
Zamówienie proszę przesyłać na PW. Wycena zależna od powierzchni grawerowania i cięcia.
Przykładowa cena dla powyższego panelu "Weapon Panel":
- wykonanie panelu (grawer i wycięcie) z laminatu 0,8mm lub 1,6mm z wyciętymi przyciskami: 45zł brutto
- wykonanie podłoża (wycięcie) z plexi bezbarwnej 3mm (do pomalowania w własnym zakresie) - 25zł brutto
Cena podana dla ilości 1szt., przy zamówieniu większych ilości cena jest znacznie korzystniejsza:-)
Laminat idealnie nadaje się na panele do kokpitów. Grawerowanie powierzchnie można podświetlić czy to opisy panelu czy samych przycisków.
Plexi można wykorzystać jako podłoże do zamocowania, jest bezbarwna więc nie ma problemu z podświetleniem panelu. W przykładowym panelu wykorzystano bezbarwną plexi, która została pomalowana na czarno( tylko część widoczna, "środek" zakryty przez laminat nie został pomalowany aby przepuszczał światło podświetlenia panelu)
Wszelkie zapytania proszę kierować na PW
Pozdrawiam wszystkich budowniczych kokpitów