Autor Wątek: CDU / UFC panel (oraz czy ktoś się składa na dostawę z USA?)  (Przeczytany 2229 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Eloł,
Szukam osoby/b, która chce coś sobie zamówić z USA z Amazon com by podzielić się kosztami dostawy (nie koniecznie nawet to o czym piszę).

Sam mam coś takiego - X-Keys Stick:

do komunikacji w DCS.

Więcej: http://www.piengineering.com/xkeys.php

Zasada działania jest prosta, programowalne klawisze, makra, jak w produktach Saiteka czy TH.
Można używać do dowolnego symulatora, gry, aplikacji, skrótu, i tak dalej. Urządzenia X-keys są przyjazne w programowaniu.

Same urządzenia nie są jakieś zawrotnie drogie: http://www.amazon.com/s/ref=bl_sr_electronics?_encoding=UTF8&node=172282&field-brandtextbin=X-Keys
Przy poprzedniej dostawie (Stick) zrobiłem to z kumplem (on zamówił XK-24) i koszt sobie podzieliliśmy na 2. Dostawa kosztuje niestety zawrotnie dużo w porównaniu do ceny - 70$ plus okolo 3,5$ za produkt (co jest i tak taniej niż ze sklepu X-Keys). To też jest zatem bariera największa do zakupu - koszt dostawy.

Teraz jednak jakoś żałuję, że od razu nie wziąłem też panelu, który nadawałby się jako duplikat UFC do DCSa i osobiście myślę o tym:

Może ktoś chce coś sobie ściągnąć z Amazon z US do Polski ? Nie mam jakiegoś ciśnienia, tak więc może się zebrać i kilka osób  :004: .
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline mj

• *
Odp: CDU / UFC panel (oraz czy ktoś się składa na dostawę z USA?)
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 13, 2011, 03:40:20 »
Możliwe, że wolisz prawdziwą klawiaturę od wirtualnej, ale zastanów się, czy nie lepiej po prostu kupić monitor dotykowy i grać albo bezpośrednio na nim, albo położyć go przed sobą zamiast klawiatury jako "szklany" kokpit w połączeniu z Heliosem. W Heliosie można zaprogramować przełączanie paneli (nawet częściowe!), czyli na jednym ekranie można zmieścić tak naprawdę cały kokpit. Ekran 22-23" wystarczy, żeby zmieścić najważniejsze panele przed sobą + część z nich przełączać w razie potrzeby na boczne konsole. Takie monitory na allegro można kupić od 750 zł (Samsung LD220Z), używane jeszcze taniej (był Acer za 600 - 0 ofert). Popularne są właśnie Acery T230H i T231H (-> test na benchmark.pl). Jest też Iiyama, a ostatnio pojawił się AOC 21,5" z podświetleniem WLED. Sam Helios też swoje kosztuje, ale pozwala "zbudować" praktycznie dowolne panele.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: CDU / UFC panel (oraz czy ktoś się składa na dostawę z USA?)
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 13, 2011, 21:54:14 »
Możliwe, że wolisz prawdziwą klawiaturę od wirtualnej, ale zastanów się, czy nie lepiej po prostu kupić monitor dotykowy i grać albo bezpośrednio na nim, albo położyć go przed sobą zamiast klawiatury jako "szklany" kokpit w połączeniu z Heliosem.
Znam temat, z tym, że dodatkowy monitor to zawsze minus parę fpsów w grze. Myślałem o tym, ale chyba jednak za duży wydatek łącznie (+ ew. dodatkowa karta graf. na Heliosa). Także to więcej miejsca którego nie mam za wiele. Myślałem ew. o mniejszych monitorach, ale tutaj z kolei wyczytałem, że np. ciężko już wcelować palcem w mały guziczek.
Dlaczego z US? Z UK powinno być taniej:
http://www.amazon.co.uk/Programmable-Keypad-Black-USB/dp/B002858EJE/ref=sr_1_fkmr0_1?ie=UTF8&qid=1302631491&sr=8-1-fkmr0
Nie do końca, to nie to samo. Latam tylko wieczorami przy świetle monitora. Klawisze zatem muszą być podświetlane, a i warto móc właśnie porobić dowolne opisy.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl