Jak dla mnie zaścianek i dziadostwo. Mogli napisać w wymaganiach jedną i jedynie słuszną certyfikowaną konfigurację na której to działa + poprawki, zamiast takiej szopki. Dlatego podtrzymuję zdanie, że straszna "kobyła" z tego jest. Ponadto skoro w wymaganiach jest napisane:
Graphics: DirectX® 10 compliant, 1GB Video Card (See supported List*)
*SUPPORTED VIDEO CARDS AT TIME OF RELEASE:
ATI®: 5830/5850/5770/5870/6870/6950/6970
NVidia®: 250/260/275/285/460/465/470/480
To na twoim 560TI też powinno nie działać, bo nie jest obsługiwana

. A ostatecznie sprzęt mam nie najgorszy... a z resztą w wymaganiach też nie ma obsługi procesorów i7 tylko i5 więc co ja się dziwię. Informacje brałem z parówki.
Stary Iłek miał preferencję na karty nVidii, więc jego młodszy braciszek CloD (właściwie to powinien się nazywać BoBek) też ma takie preferencje.
Całe życie Sturmowika przelatałem na Radeonach i owszem nie można było ustawić "uberwody" (przez focha Olega) ale gra chodziła normalnie poza tym z kartami z serii 8xxx też były cyrki z ich obsługą. W swoim czasie trzeba było podmieniać dllki. Stąd też nie zgodzę się z tym co piszesz.
Żeby nie było niedomówień. Zdaję sobie sprawę, że różnie są pisane gry ale takie ortodoksyjne pisanie silnika pod konkretne karty skończyło się mniej więcej w okresie Doom 3. Teraz już tak dużego rozrzutu nie ma i każdy szanujący się producent stara się aby ich gra działała na każdym sprzęcie w miarę normalnie nawet jeśli jest sponsorowany. Grono potencjalnych klientów trzeba sobie zwiększać, a nie sztucznie zmniejszać.