Autor Wątek: Wypadek samolotu prezydenta w Smoleńsku  (Przeczytany 140757 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
Wypadek samolotu prezydenta w Smoleńsku
« dnia: Kwietnia 10, 2010, 09:30:11 »
Czy ktoś już coś wie ? Radio Zet przed sekundą podało że samolot prezydenta rozbił się podczas lądowania w okolicach Smoleńska  :010:

edit.

Samolot rozbił się na płycie lotniska , na pokładzie jest prezydent z małżonką.

http://www.radiozet.pl/Wiadomosci/Polska/Katastrofa-samolotu-z-prezydentem-RP
http://wiadomosci.onet.pl/2153156,11,rozbil_sie_samolot_z_prezydentem_lechem_kaczynskim,item.html
http://www.tvn24.pl/-1,1651562,0,1,samolot-z-prezydentem-rozbil-sie,wiadomosc.html

...to wszystko na ta chwilę.

Offline Leon

• Global Moderator
Odp: Wypadek samolotu prezydenta w Smoleńsku
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 10, 2010, 09:44:11 »
Reuters: 87 osób zginęło...
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 10, 2010, 09:51:54 »
Najpierw usłyszałem jednym uchem że jakiś samolot spadł w Smoleńsku, ale nie dosłyszałem szczegółów wiec pomyślałem że dokończę śniadanie a później sobie doczytam na il2, a tu nagle telefon czy wiem co jest grane. Szok!  :005:
DCS/FSX/AC/pCARS

« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 10, 2010, 09:58:05 »
Wiadomość z TVN 24 nikt nie przeżył  :005: informacja od Gubernatora Obwodu Smoleńskiego
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline Marceliano

• *
  • LO, DCS, FSX
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 10, 2010, 10:06:10 »
Najgorsze jest to, że tam były największe polskie osobistości, m.in. para prezydencka, gen. Gągor. Szok!
Nie mógłbym żyć bez lotnictwa, bez lotów i tej jakiejś urzekającej atmosfery lotniska. Duże przestrzenie, niby spokój – a jednocześnie napięcie, które mija po zakończeniu lotów.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 10, 2010, 10:11:48 »
Czemu szok ? Prędzej czy później to się musiało stać - tak to jest jak się ciągnie zakup nowych samolotów od dwóch dekad. By kupili BBJ, to by przynajmniej były większe szanse na przeżycie niezależnie od przyczyn.

Katastrofa samolotu rządowego i wybuch radosci w internecie.
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 10, 2010, 10:12:37 »
Witam.
Jak wszystkim już wiadomo rozbił się rządowy samolot z prezydentem i ważniejszymi osobami w państwie , szacunkowa liczba ofiar 87.

Nie będę dokładnie się na ten temat rozpisywał ... Coś mnie zszokowało wielka radość. Mnóstwo osób zaczęło się cieszyć i wyrażać to w internecie. Jakim trzeba być sukinsynem żeby cieszyć się ze śmierci swoich rodaków w większości nieznanych nam osób...

Q-bak

• Gość
Kolejna katastrofa lotnicza
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 10, 2010, 10:15:26 »
...z głowami panstwa na pokladzie. Zaluje ze z tego powodu pisze nowy temat, wolalbym tu wogóle nie wracać. Jak to mozliwe ze cos takiego sie stało ?

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 10, 2010, 10:18:59 »
Nie mogę w to uwierzyć :015:
11:05 PM

Offline Leon

• Global Moderator
Odp: Kolejna katastrofa lotnicza
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 10, 2010, 10:18:59 »
Zdaję sobie sprawę z szoku w jakim wszyscy jesteśmy, niezależnie od poglądów i sympatii politycznych ale proszę nie powielać wątków.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline Egon

• *
  • Szanowne GG: 5415434
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 10, 2010, 10:25:32 »
Nie wiem jak wy, ale ja czuję się teraz jak dziecko we mgle które straciło opiekunów... Co teraz ? Kto przejmuje władzę prezydenta ? Premier ? Rząd ? Czy do czasów wyborów będziemy bez prezydenta ? Jeżeli ktoś może prosił bym o jakieś rozrysowanie naszej aktualnej sytuacji politycznej. I choć nie byłem zwolennikiem Pana Prezydenta Kaczyńskiego tak uważam, że to tragedia.
"Myśliwiec - Na ziemi człowiek normalny jak każdy inny - w powietrzu staje się szaleńcem szybkości, człowiekiem-błyskawicą" Arkady Fiedler "Dywizjon 303"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 10, 2010, 10:34:51 »
Sytuacja gdzie trzeba swoję lubię czy nie lubię, polityczne patie i antypatie schować do kieszeni i o nich zapomnieć. Szok, nie tylko że tyle osób (mowa o 132) zgineło, do tego tak wysoko publicznie postawionych i prezydent RP. Czegoś takiego chyba w historii Świata nie było, przynajmniej o tym nie słyszałem :\

['] ['] [']
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 10, 2010, 10:42:01 »
Nie będę dokładnie się na ten temat rozpisywał ... Coś mnie zszokowało wielka radość. Mnóstwo osób zaczęło się cieszyć i wyrażać to w internecie. Jakim trzeba być sukinsynem żeby cieszyć się ze śmierci swoich rodaków w większości nieznanych nam osób...

Daj spokój... Czy to ważne, co wypisują anonimowi idioci w internecie? Myślę, że oni się nie cieszą, po prostu oczekują takich komentarzy, jak Twój. Tacy ludzie byli, są i będą, nic na to nie poradzisz.

Kto przejmuje władzę prezydenta ? Premier ? Rząd ?

Marszałek Sejmu.

Offline Carolus

• 13 WELT
  • *
  • 13 WELT Pilot
    • 13 Wirtualna Eskadra Lotnictwa Taktycznego.
« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 10, 2010, 10:47:00 »
No to nie mamy też dowódcy SP, MW, WP,... (lista ofiar na TVN 24)