Autor Wątek: OF i RV w jednym stały domu.  (Przeczytany 3606 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
OF i RV w jednym stały domu.
« dnia: Sierpnia 24, 2008, 18:22:39 »
Wiem, że jest możliwa instalacja OF i RV na jednym kompie. Są do tego opisy w sieci, rzecz w tym że moja sytuacja jest trochę specyficzna. Otóż mam zainstalowany RV na AF. Działają sobie nieźle, i chciałbym, aby tak zostało. Chciałem również przetestować OF - ponieważ można go instalować wyłącznie na oryginalnego F4 a nie na AF, więc zainstalowałem podstawkę F4 (do osobnego folderu na osobnej partycji, tylko pod tym samym systemem) po czym stwierdziłem że RV przestał się uruchamiać i zgłasza błąd niemożności odczytu jakiegoś pliku (ale pliku, który znajduje sie w lokalizacji oryginalnego F4, a nie AF na którym jest zainstalowany). Zatem instalacja Oryginalnego F4 pomieszała coś w instalacji AF (a to przecież dwie osobne gry, więc dlaczego tak się dzieje i jak temu zaradzić? Na szczęście przywracanie systemu pomogło i RV na powrót działa. Mogę wybrać rozwiązanie połowiczne i zainstalować OF pod Vistą, ale sądzę że to kiepski pomysł i proszenie się o dodatkowe kłopoty, wolałbym na XP.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
Odp: OF i RV w jednym stały domu.
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 24, 2008, 18:43:23 »
A czy nie możesz zainstalować sobie OF na innym kompie (żony) a później folder z grą skopiować na swojego kompa i odpalać tak jak ja to robię w przypadku Lockona mając na jednej instalce 4 różne foldery ze zmodowanymi grami :011:
11:05 PM

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 24, 2008, 18:55:45 »
AF jest oddzielną grą, ale RV już nie i robi sobie takie same wpisy w rejestrze co F4 / OF.

Najprostrze rozwiązanie jakie przychodzi mi do głowy, bez grzebania się w rejestrze:

Zmień tymczasowo nazwę folderu z instalką RV na inną. Zainstaluj OF w folderze o takiej samej nazwie co dotychczasowy folder z
RV. Powinieneś móc grać w OF, a aby wrócić do RV po prostu przywróć nazwę folderu z RV na "starą" (zapisaną w rejestrze i użytą do instalacji).
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 24, 2008, 19:14:28 »
Jest dostępne narzędzie, które robi to za nas (tzn zmiany w rejestrze) - Multifalcon.

http://www.thegamerstools.com/index.php?option=com_remository&func=fileinfo&id=4
Mogą tam być moje instalki więc najpierw skasuj/zmodyfikuj wpisy.
« Ostatnia zmiana: Października 01, 2009, 20:29:52 wysłana przez Syringe »
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 24, 2008, 19:41:15 »
Dzięki za pomoc. Po uwadze Some1 zrobiłem tak jak jest tutaj napisane: http://www.f4forums.com/forums/showthread.php?t=5534

Obie wersje działają poprawnie. Jaki ładny mesh w OF. I jaki paskudny HUD i DED ;-)

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 24, 2008, 20:17:59 »
Dzięki za pomoc. Po uwadze Some1 zrobiłem tak jak jest tutaj napisane: http://www.f4forums.com/forums/showthread.php?t=5534

Obie wersje działają poprawnie. Jaki ładny mesh w OF. I jaki paskudny HUD i DED ;-)

Czyli generalnie to samo, co pisałem TUTAJ ponad 3 lata temu ( :icon_eek: ło matko.. to już tak długo w "tym" siedzę?? )

Co prawda było to w czasach innych wersji, ale tą metodę wykorzystuję z powodzeniem do dziś (jednocześnie zainstalowane RV, OF, AF).

Należy zaznaczyć, że AF tworzy inne wpisy i przy nim nie ma konieczności eksportowania wpisów rejestru. RV niezależnie czy zainstalowany na AF-a czy starego Falcona 4.0, tworzy "tradycyjne" wpisy rejestru, jak stary Falcon.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2008, 20:23:04 wysłana przez bip3r »
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel